Agenda

De opvangcentra van Fedasil en het Rode Kruis richten ter gelegenheid van Wereldvluchtelingendag een speciale dag in vol activiteiten voor jong en oud. Iedereen kan er in een aangename sfeer kennis maken met de bewoners en het personeel.

De deelnemende centra zijn:

Fedasil: Arendonk, Bovigny, Broechem, Charleroi, Ekeren, Florennes, Kapellen, Klein Kasteeltje, Pondrôme, Rixensart, Sint-Truiden, Steenokkerzeel, Sugny.
Meer informatie over de activiteiten in deze centra vindt u terug op de website van Fedasil.

Rode Kruis Vlaanderen: Antwerpen (Linkeroever), Brugge, Deinze, Eeklo, Lanaken, Sint-Niklaas.
Meer informatie over de activiteiten in deze centra vindt u terug op de website van het Rode Kruis Vlaanderen.

Het Rode Kruis van de Franstalige Gemeenschap laat zijn activiteiten rond Wereldvluchtelingendag samenvallen met het jaarlijkse “Fête de la musique” in Marche-en-Famenne op 19 en 20 juni. Meer info: www.croix-rouge.be en www.marche.be.

Ten slotte organiseert de vzw Convivial op 20 juni in Vorst een goed gevulde dag rond het thema vluchtelingen en asielzoekers. Vanaf 15u gaan de deuren open en kan u kennismaken met deze organisatie. Nadien staan een tentoonstelling van vluchtelingen-kunstenaars, een défilé, ateliers, miniconcerten, spelletjes, groepsdansen en animatie voor de kleintjes op het programma. Meer info: www.convivial.be